LEF Restaurant & Bar. Frans eetcafé midden in Delft. Lekker en goedkoop!
Put your alternate content here

Zomer Pleinconcerten

Het Mediterrane Doelenplein Delft viert weer zomer met live optredens

De plek onder de bomen in het grind aan de rand van het centrum is een geliefde locatie voor vele stadgenoten en publiek uit de regio om te relaxen en gelijk een hapje en een drankje te nuttigen in een van de luierstoelen op het terras van LEF en de GRK&ZO.

Deze twee restaurants met bargelegenheid zijn de initiatiefnemers van de zomerse livemuziek. De broers Bart en Jeroen van LEF zien al jaren hoe de gasten genieten van de muziek en sinds 2 jaar hebben Ketty en Zakis van de GRK&ZO vol enthousiasme aangehaakt.

Ook dit jaar zullen er bands optreden die uitstekend passen binnen de ambiance van het plein en die vanaf zondag 30 juli 4 weken de zondagmiddagen van akoestische livemuziek voorzien. En daarna zet dat zich nog eens voort in een heel weekend jazzfestival.

De laatste zondag van juli opent trio The Watchman de liveoptredens met americana folk en blues soms zydeco-achtige muziek. Centraal bij de formatie staat Ad van Meurs die opvalt met zijn finger picking op de slide gitaar. Zijn vrouw zangeres/schrijfster/producer Anky Keultjes en zoon Dylan op gitaar maken het trio compleet.

Zondag 6 augustus wordt ingevuld door de Vuigband met soms opzwepende Balkan en Zydeco klanken. Een week later spelen de Acoustic Maniacs met veel herkenbare muziek op eigen manier uitgevoerd. En met een surprise voor Delft  wordt er door ‘Polle en vrienden of zoiets’ afgesloten op 20 augustus. Delfts bekendste muzikant, Polle Eduard, treedt met een formatie op waarin ook Ferry Lever speelt. Deze 2 muzikanten hebben allebei een Tee Set verleden en speelden veel met Rob de Nijs.

Het is echt zomer!

 

Zondag 30 juli v.a. 15.00 uur starten de zomer zondag Doelenplein concerten. Natuurlijk gratis en mocht de zomer wat water uit de lucht los laten dan is het binnen bij LEF of de GRK&ZO.