LEF Restaurant & Bar Delft. Het leukste restaurant van Delft. Frans eetcafé in het centrum
Put your alternate content here

Wat een bijzonder jaar

En dat was 2021...
 
We delen graag met je wat er afgelopen jaar bij ons achter de schermen gebeurde. Dat was nogal wat in 2021. 

We merken dat veel mensen echt betrokken bij ons zijn. Daarom willen we jou ook graag laten weten wat er zich bij ons afspeelt. Niet alleen maar rozengeur en maneschijn, maar gewoon het echte verhaal.  

Onze frustraties. Onze horror-maand december. Maar ook de onverwachte meevallers. En onze prachtige zomermaanden.
 
Super leuk als jij dat verhaal wilt lezen.
 
Wat is er afgelopen jaar veel gebeurd bij ons zeg. Ongelooflijk. Eigenlijk sta je er nooit bij stil als je er middenin zit. Maar nu de stofwolken van 2021 zijn opgetrokken, realiseren we ons pas goed wat een hectisch jaar we achter de rug hebben.

Het afgelopen jaar kende voor ons vooral hoogtepunten. Maar helaas ook een paar dieptepunten. Lees je mee?

We beginnen bij het begin.

Van 1 januari tot eind juni lagen we gewoon stil. Of nee, dat is niet waar. We verkochten geen lunches, diners en drankjes. Achter de schermen werkten we net zo hard. Gewoon acht uur per dag en vaak langer. Met het hele LEF team hebben we een prachtig magazijn gebouwd op de 1e etage, hebben we het hele café geschilderd, alle elektra vernieuwd, zelfs een hele nieuwe granito vloer gelegd. Alles hebben we zelf ontdekt, èn aangepakt.
Alles lukte; het is een prachtig café geworden, met de bekende intieme sfeer. Daarnaast werden er nieuwe hapjes en drankjes getest. We wilden goed voorbereid zijn wanneer de verwachte inhaalslag zou beginnen.

Dat moment kwam eind juni…

Eindelijk mochten we weer doen wat we zo graag doen. Lekkere dingen maken en mensen ontvangen. Dat laatste gebeurde volop. Jullie vele bezoekjes overtroffen onze verwachtingen. Het werd echt een Summer of Love. We werkten ons de rambam. En we genoten ervan. We reden stad en land af om extra in te kopen, omdat veel nog niet leverbaar was.

Afgelopen zomer hebben veel nieuwe mensen het Doelenplein leren kennen. De stad zat overal bommetje vol. Daarbij hadden we achteraf gezien ook geluk: we werden nauwelijks met Corona geconfronteerd. Het voelde een beetje als ‘onze zomer’ op het Doelenplein. Samen met Hanno en GRK&ZO.

Ook het najaar verliep buitengewoon goed voor ons. Steeds meer studenten wisten ons ook te vinden. En dat bracht ook weer zulke gezellige momenten. Jong en oud, allemaal door elkaar; genieten van de lange avonden en vriendschappen.

Alle energie die we hier in de voorbereiding hadden gestoken, betaalde zich terug. De reacties waren zeer positief. We zagen blije gezichten, hoorden complimenten, ontvingen bedankjes en lazen fijne recensies. We voelden ons als herboren. Het gaf ons een heerlijk vrij gevoel. Na sluitingstijd vertaalde dat zich regelmatig in gezellige na-borrels en omhelzingen.

Na een ongekend goede zomer en najaar, kregen we het in december onverwacht zwaar. Nederland was nog niet geboosterd. En daar hebben we veel last van gehad.

De situatie werd in Nederland eind november ineens snel slechter. Al snel werden we opnieuw beperkt in wat we leuk vinden. Aan de bar staan mocht niet meer, we werden verplicht om iedereen te checken op een geldig coronatoegangsbewijs, er moesten weer tafels en stoelen naar de loods, en de mondkapjes werden weer verplicht.

Daar gingen we weer....we zagen de bui al hangen. Half december moesten we opnieuw verplicht sluiten. Voor de derde keer. Wij (broers Bart en Jeroen) hebben samen gehuild. Wat een moment was dat. We hadden net met elkaar alles in kerstsfeer gestoken. Buiten stond de grote kerststal te pronken. De gezelligste weken van het jaar stonden voor de boeg. Opnieuw waren met z'n allen overtuigd dat we ook nu weer het beste uit deze tijd gingen halen. Het hele team stond weer klaar voor LEF.

Het team... jongens en meiden, jong en ietsje ouder, profs en jonge talenten. We zijn zo blij dat we ze allemaal nog binnenboord hebben. Want bijna twee jaar Corona gaat je niet in de koude kleren zitten. Er is de afgelopen tijd weer een behoorlijk beroep gedaan op hun veerkracht.

Ondanks de nodige teleurstellingen zag je keer op keer met hoeveel plezier er gewerkt werd. Onder leiding van Aidan, Leon, Thies, Anouk en Cas draaide de boel bij ons als een geoliede machine.

Dit jaar zagen we eens te meer hoe goed het team is dat bij ons werkt. Telkens weer veranderden de maatregelen rondom Corona. En telkens weer werd daar op een professionele en gastvrije manier mee omgegaan. Wij vinden het niet vanzelfsprekend, dat zulke goede mensen onder de omstandigheden van de afgelopen twee jaar nog steeds voor ons willen werken.

Dan over 2022.
 
Inmiddels zijn wij hier bij LEF ook halve virologen. Op basis van grondig onderzoek vermoeden wij sterk dat een nieuwe variant in 2022 dominant gaat worden:

Het Doelenplein-virus.

Hopelijk mogen wij een bijdrage leveren aan wat jouw beste jaar ooit gaat worden. Wij staan te popelen!!